Age Friendly Cultural Cities (AFCC) is een tweejarig traject van het Fonds voor Cultuurparticipatie, in meerdere steden, gericht op het verduurzamen van cultuurparticipatie door ouderen. 

De kunst van delen is een project van de organisaties Stichting Oase (buurthuis), Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland (cultuurhuis) en ZIMIHC (cultuurhuis) te Utrecht, in nauwe samenwerking met het Grijze Koppen Orkest. Het project staat niet op zichzelf, maar is bedoeld als een eerste stap in de verdere ontwikkeling van stad Utrecht als Age Friendly Cultural City (AFCC). Het lectoraat Participatie en Stedelijke Ontwikkeling is gevaagd hier onderzoek naar te doen.

In het project De Kunst van het delen werd onderzocht wat ouderen in het creatieve domein aan het doen zijn: muziek maken. Met dit als uitkomst hebben wij muzikale ouderen gekoppeld aan jongeren van het Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland. Dat geeft verrassende resultaten.

Werkwijze: Door mijn studie naar traditionele indiase muziek kon ik aansluiting vinden bij de hindoestaanse ouderen. De muziek is anders opgebouwd. Er zit een andere structuur in. Ook is het heel poetisch en wat spiritueler.
Het was een uitdaging een combinatie te zoeken die werkte voor de straatrappers. Want zij begeven zich in een totaal andere wereld. Vervolgens heb ik de Hindoestaanse muziek gesampled en gebruikt als basis voor een paar beats.
Uiteindelijk ontstond er een mooi contrast met hier en daar een rake rapper die er over heen freestylede.
Een ontmoeting van twee verschillende aardbewoners die ook wel van een andere planeet kon komen.

Project duration: A year, but I was involved 4 weeks before the performance date. Without any material made so far..
Performance date: 12 apr 18

 

Uncategorized

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *