Back to the top

Safari

Vertel hier iets over het concept, de sfeer, hoe het eruit ziet (op een stukje verderop zie je allerlei fietsen staan, banen in bomen, lichtjes, bier wordt verkocht vanuit de achterbak, cocktailbarretje), de muziek die gedraaid wordt.

27JUN15 - 2
22jul17 - 2
11JUN16 - 3
13SEPT14 - 2

WAt is safari

Samen met Bert van der Beek en Jasper van den Boezem ben ik in 2013 begonnen met Safari. Safari is een eigenwijs feestje op alternatieve locaties (lees: in het struikgewas van Utrecht). De sfeer is tropisch en intiem en eenmalig. Als je er niet bij was heb je een probleem want wij herhalen onszelf nooit. Via SMS sturen we de coördinaten door en je zoekt zelf maar uit hoe je er terecht komt. Je weet alleen maar dat Safari bestaat als je iemand kent die weet dat Safari bestaat. Maar het bestaat niet heel lang meer…

Elke editie is compleet anders aangezien we telkens een andere locatie zoeken. We communiceren via Facebook wanneer er weer we weer wat van plan zijn. De cohesie tussen organisatoren en publiek is erg hoog. Typisch voor Safari is bijvoorbeeld onze grote fotocamera waarmee het publiek zijn eigen party pictures kan schieten. Elke editie is een nieuw avontuur dat wilde verhalen oplevert.

Safari (2013 – 2017)

Organisatie: Joram Kroon, Jasper van der Boezem, Bert van der Beek

 

Feestjes in de bossen rondom Utrecht. 

Locatie wordt op de dag zelf bekend gemaakt door middel van een SMS met de coördinaten.

 

Foto’s zijn wazig want worden gemaakt door de mensen zelf

 

Edities:

31 mei 2013 – Safari eerste excursie  

 

19 juli 2013 – Die sluwense bossen ofzo. 

Promo video

opgedoekt

 

17 aug 2013 – Rode doos

Aftermovie

 

23 nov 2013 – Winter editie @ Beneluxgebouw

Promo video

opgedoekt?

 

8 mar 2014 – Safari FietsKaravaan

Promo video

Aftermovie

Afterparty @ Walden

 

5 juli 2014 – Voetbal finale

Promo video

opgedoekt

 

13 sept 2014 – Imaski met Cookachoo

Promo video

opgedoekt

 

22 nov 2014 – Safari invites Chancha via Circuito @ ACU

4 apr 2015 – Lente Safari

 

27 juni 2015 – Safari Secret Stage @ Festival de Beschaving

Aftermovie

 

11 juni 2016 – Safari Neon Voodoo

Promo video

 

??Beschaving 2016 toen safari bankra werd

 

 

 

22 juli 2017 – Safari Ban-Aan

fb promo 

opgedoekt

Enkele hoogtepunten zijn:

De editie in de ACU met Chancha via Circuito, een grote naam in de tropical scene. Het gebeurd ook vaak dat bekende DJ’s aan ons komen vragen of ze een keer mee mogen doen. Ook hebben we Skip n Die eens achter de draaitafels gekregen tijdens Festival de Beschaving (2016). De band Cookachoo midden in de rimboe van Utrecht. De Rooftopfissa op het dak van de Cinemec bioscoop te Leidsche Reijn. Een secret stage bij Festival De Beschaving (2015). De Safari Karavaan waarbij we een route uit hadden gestippeld door heel Utrecht met tussenstops met optredens en acts.

Rooftopfissa

Voor het festival Showmans’ Fair heb ik namens Safari een evenement georganiseerd op het dak van de Cinemec bioscoop te Leidsche Reijn. Ik werd 10 dagen van te voren gebeld en de rest van team Safari zat in het buitenland. Gelukkig heb ik een groot netwerk van DJ’s en artiesten. Het evenement duurde slechts van 23:00-02:00 maar het was vanaf het begin al op stoom. En lang leve de kracht van social media. Met hulp van facebook is het een enorm succes geworden!

9 sept 2016 – Safari Rooftopfissa 

Afterparty Festival Showmans Fair

insta artwork 

FB evenement 

Tour de Caravane

De Tour de Caravane is een enorme parade op de avond voor de start van de Tour de France (2015). Alle wijken van Utrecht deden mee en daarom vonden wij van Safari het een mooi gebaar om daar ook onze vluchtelingen bij te betrekken. We hebben een concept ingediend en konden samen met de AZC’s van Leersum en Utrecht aan de slag.

We hebben samen met de kinderen van deze AZC’s muziek ingestudeerd, vlaggen gemaakt en de skelters versierd. Ik was verantwoordelijk voor de muziekworkshops en de artistieke richting van het geheel. De skelters waren nogal zwaar om vooruit te krijgen maar de kinderen hebben in ieder geval een mooie tijd gehad.

En we hebben zelfs de voorpagina van de NOS website gehaald.

2015-07-03-20-33-32
Tour de Caravane Utrecht Joram Kroon

© Joram Kroon, 2018